Så fungerar det

Hur går jag tillväga för att lära mig mer om optioner på bästa sätt?Det finns många olika sätt att lära sig nya saker på och därför har Talos Analytics tagit vara på det genom att erbjuda så många möjligheter att lära sig mer om optioner som möjligt. Den mest vanligt förekommande sättet att lära sig på är att börja med att läsa sig till grunderna som finns att läsa under Vad är optioner? I detta kapitel behandlas både vad en option är och hur den är konstruerad t.ex. vad betyder det att en option är standardiserad och varför är optioner bra att kombinera med aktier för att sänka risken i sitt sparande och även få fler möjligheter än att enbart handla med aktier utan kombination.  För den som är intresserad så finns det möjlighet att läsa om hur handeln sker rent tekniskt i kapitlet Att handla med optioner

När du känner dig redo att gå vidare till nästa fas, förslår vi på Talos Analytics att du läser i vår Strategi Guide om de olika strategierna man kan tillämpa vid olika marknadsutsikter och syften. Du kan själv sortera strategierna genom att filtrera mellan svårighetsgrader och om du vill läsa om en strategi som du spekulerar med eller skyddar din aktieportfölj med. 


Slutligen kan du som betalande medlem handla fiktivt med optioner och aktier och hitta strategier med hjälp av vår lättnavigerade sökmotor som hjälper dig att finna de optionerna och aktierna som passar bäst för just den strategi och sökkriterier du valt. Detta samt widgets för att underlätta din optionshandel och mycket mer erbjuds till dig som betalande medlem.Som om inte detta vore nog så kommer vi att lansera fler tjänster i takt med att vi växer!Undrar du något? / FAQ


Var hämtas all marknadsdata?

Leverantören av marknadsdata är SIX Telekurs AB.

Hur handlar jag med Payair?

Läs av QR-koden och ange din fyrsiffriga pinkod, sedan är det klart!

Första gången måste du koppla appen till valfritt VISA eller MasterCard! Inga krångliga mellankonton som måste fyllas på och inga extra avgifter för dig som kund. 

Payair finns för både iPhone, Android och Windows Phone!

Hur bokar jag en privatkurs hos Talos Analytics?

Betalande medlemmar så kallade premiummedlemmar kan boka privatkurser hos Talos Analytics. Det går att ringa för att boka kurser alternativt maila in till oss. Priset bestäms utefter antal medlemmar som går samtidigt (mellan 1-3 medlemmar vanligtvis) och omfattningen av kursen.

Varför finns en standardsumma i första portföljen?

 För att portföljerna på Talos Analytics ska vara lätta att jämföra i framtida tävlingar då alla startar med samma belopp, detta går att ändra men för att vara med i tävlingar så måste man ha samma belopp som övriga deltagare. Man kan däremot skapa fler portföljer där man kan välja startsumma själv också.

Jag vill uppgradera/nedgradera mitt konto, hur gör jag?

Då går du in på kontrollpanel-> Allmänna inställningar -> Upp/nedgradera konto. Vill du däremot avsluta ditt medlemskap så mailar du till info at talosanalytics.se så hjälper vi dig.

Jag vill ändra mitt lösenord

Då går du in på kontrollpanel-> Mitt konto så kan du fylla i ditt befintliga och slutligen ditt nya lösenord.

När jag handlar optioner, vilken kurs ska jag fylla i som kurs?

När man köper en Köp/Säljoption så väljer man premien för att sälja (Ask) . När man säljer en Köp/Säljoption så väljer man premien för att köpa (Bid). Med andra ord väljer man motsatta kursen till det man har för avsikt att göra.